Wat is MySQL?

MySQL is een open source relationeel databasesysteem, gebaseerd op SQL. Met MySQL kunt u meerdere databases opzetten, bewerken en onderhouden. Een database is een gestructureerde verzameling van gegevens. Het kan van alles zijn, van een eenvoudig boodschappenlijstje tot een fotogalerij of een plek om de enorme hoeveelheden informatie in een bedrijfsnetwerk te bewaren.

In het bijzonder is een relationele database een digitale winkel dat gegevens verzamelt en organiseert vervolgens het relationele model. In dit model bestaan tabellen uit rijen en kolommen en volgen relaties tussen gegevenselementen, allemaal een strikt logische structuur.

MySQL is een integraal onderdeel van veel van de meest populaire software stacks voor het bouwen en onderhouden van alles, van klantgerichte webapplicaties tot krachtige data gestuurde B2B services.

Het open-source karakter, de stabiliteit en de rijke functie-set, in combinatie met voortdurende ontwikkeling en ondersteuning van Oracle, hebben ertoe geleid dat internet kritische organisaties zoals Facebook, Twitter en Youtube allemaal MySQL-backends gebruiken.