6. Wat is MySQL 5.7

T.o.v. eerdere versies heeft MySQL 5.7 een aantal verbeteringen.

Prestaties en schaalbaarheid: verbeterde InnoDB-schaalbaarheid en tijdelijke tabel prestaties, waardoor snellere online en bulklading bewerkingen mogelijk zijn.

JSON-ondersteuning: Met de nieuw toegevoegde JSON-ondersteuning in MySQL kunt u de flexibiliteit van NOSQL combineren met de kracht van een relationele database.

Replicatieverbeteringen voor verhoogde beschikbaarheid en prestaties. Ze omvatten multi-source replicatie, multi-threaded slave-verbeterde semi-sync replicatie.

Prestatie Schema dat veel betere inzichten oplevert. Tal van nieuwe bewakingsmogelijkheden, voetafdruk en overhead verminderd, gebruiksgemak aanzienlijk verbeterd met nieuwe SYS-schema.

Beveiliging: Voldoet nu aan vereisten voor “secure by default” en nieuwe MySQL 5.7 functies helpen gebruikers hun database veilig te houden.

Optimizer: grote delen van de parser, optimizer en kostenmodel herschreven. Dit heeft de onderhoudbaarheid, uitbreidbaarheid en prestaties verbeterd.

GIS: Volledig nieuw in MySQL 5.7 en inclusief InnoDB ruimtelijke indexen, gebruik van boost, geometry, samen met verhoogde volledigheid en standaard compliance.