7. MySQL 8.0

Met de beschikbaarheid van MySQL 8.0 zijn er veel aanpassingen en verbeteringen voor het programma.

SQL- Window functies, algemene tableaxpressions, NOWAIT en SkipLocked, afgelopen indexen, groepering, reguliere expressies, tekensets, kostenmodel en histogrammen.

JSON table functies, nieuwe functies, verbeterde sortering en gedeeltelijke updates. Met Json table functies kunt u de SQL-machine gebruiken voor JSON-gegevens.

Gis Geografie ondersteuning. Spatial reference systems (SRS), evenals SS-bewuste ruimtelijke datatypes, ruimtelijke indexen en ruimtelijke functies.

Betrouwbaarheid DDL-statements zijn atomair en crash veilig geworden, metadata worden opgeslagen in een enkel transactioneel data woordenboek. Aangedreven door InnoDB!

Waarneembaarheid Aanzienlijke verbeteringen in prestatie schema, informatieschema, configuratie variabelen en foutregistratie.

Beheerbaarheid Extern beheer, Tablespace-beheer ongedaan maken nieuwe instant DDL.

Security OpenSSL- verbeteringen, nieuwe standaard verificatie, SQL -rollen, het opsplitsen van de super privilege en wachtwoordsterkte.

Prestaties InnoDB is aanzienlijk beter in lees-/schrijf workloads, IO-gebonden workloads en high-nonsense “hotspot”-workloads. Resource Group-functie toegevoegd om gebruikers een optie te geven om te optimaliseren voor specifieke workloads op specifieke hardware door gebruikers threads toe te wijzen aan CPU’s.