MySQL in combinatie met

Linux

Linux is het beste platform voor het beheren van databases. Het is betrouwbaar, open-source en beschikt over veel vooraf ingestelde databases. MySQL is het meest populair bij deze OS.

Apache

Apache is een populair open-source cross-platform webserver software. Een webserver is software beheerd door uw hosting provider zodat bezoekers de webpagina’s kunnen zien.

PHP

Een webshop heeft een plek nodig waar het de orders kan opslaan, een blog heeft plek nodig zijn posts kan opslaan etc. Back-end talen als PHP en Python kunnen geen informatie opslaan, alleen met uitzondering kan tijdelijke informatie in sessies worden opgeslagen.

Daarom hebben webapplicaties een opslagplek nodig waar alle data opgeslagen kan worden. Hier komt een database als MySQL van pas.

Perl

Perl is een programmeertaal om CGI-scripts voor toepassingen te maken. De combinatie van Perl als interface voor MySQL is efficiënt en effectief als u een datamanagementsysteem wilt ontwerpen.