1. Wat is MySQL in combinatie met..?

Linux

Linux is een platform voor het beheren van databases. Het is betrouwbaar, open-source en beschikt over veel vooraf ingestelde databases. MySQL wordt gebruikt als programmeertaal om gegevens in het database te traceren.

PHP

Een webshop heeft een plek nodig waar het de orders kan opslaan. Back-end talen als PHP en Python kunnen geen informatie opslaan, alleen met uitzondering kan tijdelijke informatie in sessies worden opgeslagen. Webapplicaties hebben een opslagplek nodig waar alle data opgeslagen kan worden. Hier komt een database als MySQL van pas.