LinQhost

LinQhost en MVO

LinQhost neemt haar verantwoording als het gaat om het Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO). Door in besluitvormingen en bij diverse activiteiten rekening te houden met de kansen op een beter milieu, willen wij ons steentje bijdragen. Met innovatieve middelen kan dit vaak ook nog eens bewerkstelligd worden in combinatie met een positiever resultaat van ons bedrijf, waardoor LinQhost een stabiele en vooruitstrevende onderneming genoemd mag worden.

De ICT sector is grootverbruiker van energie. Niet alleen in een datacenter, maar ook op kantoor draaien pc’s en overige apparaten overuren. LinQhost heeft ervoor gekozen om met gerenommeerde partijen als Datacenter Groningen, Dell, H3C, Juniper, Brocade samen te werken als het gaat om housing en aankoop van ICT apparatuur.

Duurzame en zuinige datacentra

LinQhost heeft haar ICT infrastructuur o.a. ondergebracht in Datacenter Groningen te Zuidbroek. Wij hebben gekozen voor deze locatie omdat het één van de meest zuinige datacentra in Nederland is en daarnaast snel bereikbaar. Datacenter Groningen maakt gebruik van;

  • Innovatief koelsysteem (Free Cooling), het koelen met buitenlucht i.p.v. airconditioning
  • Koude koelstraten om daar te koelen waar nodig
  • 100% Groene Stroom toelevering van de energieleverancier.

Hier lees je meer informatie over Datacenter Groningen (website).

Door al deze maatregelen is Datacenter Groningen één van de meest zuinige en groene Datacentra in Nederland. De laatst gemeten PUE waarde in DCG is slechts 1.28
Ook voor onze 3 andere locaties in Nederland hanteren wij dezelfde criteria op gebied van innovatie, kwaliteit en energieverbruik.

Keuze voor kwalitatief en zuinig ICT apparatuur

Niet alleen willen wij enkel met kwalitatief hoogwaardig materiaal werken, ook onze leveranciers lopen voorop als het gaat om innovatie met betrekking tot energiebesparende apparaten. Wij houden met de aankoop in hoge mate rekening met het energieverbruik van ICT apparatuur.

Maatregelen kantoor LinQhost

Werkstations/pc’ s, printers, overige apparaten en afval zijn een continue belasting voor het milieu. Door kleine, simpele maatregelen toe te passen en medewerkers bewust te maken van de noodzaak dragen wij ook op dit vlak bij:

  • ‘s avonds de lichten uit door bewegingsschakelaars
  • pc’s uit na kantoortijd
  • wij printen weinig en proberen zo veel mogelijk digitaal te verwerken / op te slaan
  • zo af en toe de auto laten staan en vanuit huis werken
  • afname van groene stroom op kantoor
  • het scheiden van ons afval

Dit zijn keuzes die LinQhost heeft gemaakt om zo duurzaam mogelijk te ondernemen. ICT is verantwoordelijk voor veel energieverbruik en daarmee ook CO2 uitstoot. Wij zijn ervan overtuigd dat met het nemen van simpele maatregelen en goede keuzes, een beter milieu binnen handbereik is.

Wij stimuleren onze klanten – daar waar mogelijk – over dezelfde ideologie na te denken en processen t.b.v. het milieu te verbeteren.