Loadbalancing

Een verhoging in capaciteit door toenemend verkeer vraagt om een snelle schakeling. LinQhost biedt High performance load balancing met SNAPT loadbalancing aan.

Wat is Loadbalancing?

Bij piekmomenten raken de servers overbelast door het aantal bezoekers op uw webapplicatie, waarbij een trage of crashende applicatie als gevolg zijn. Loadbalancing is een techniek zodat de computatie verdeeld wordt over meerdere netwerken op piekmomenten. Dit verhoogt de betrouwbaarheid en capaciteit van bezoekers. Zo hoeft u zich geen zorgen te maken over de capaciteit en snelheid van uw applicatie. 

Wanneer bent u loadbalancing nodig?

High availability

Uw organisatie is afhankelijk van een werkende en snelle applicatie en bent daarom op zoek naar een hoge beschikbaarheid. Door de inzet van een loadbalancer is er altijd een extra ‘endpoint’ beschikbaar. U spreekt dus van een redundante setup waarbij niet alleen het LinQhost loadbalancer platform, maar ook de endpoints (webservers) redundant zijn uitgevoerd.

Bij doorlopend veel (web)verkeer

Een SaaS of andere webapplicatie waar dagelijks veel bezoekers gebruik van maken kan dit grote impact hebben op de webserver. Door dit verkeer efficiënt te verdelen middels een loadbalancer, worden gebruikers verdeeld over meerdere webservers. Deze webservers handelen meer gebruikers af waardoor beschikbaarheid en snelheid is gegarandeerd.

Piekverkeer bij campagnes

Campagnes kunnen onvoorspelbaar zijn. Zo heeft uw webapplicatie na het starten een campagne plotseling heel veel bezoek (webverkeer) te verwerken waardoor de webserver traag wordt en het bezoek niet efficiënt kan afhandelen, soms met downtime tot gevolg. Bezoekers haken af door het niet bereikbaar zijn van uw applicatie en uw investeringen lopen gevaar. U gaat voor zekerheid door een loadbalancer in te zetten en het verkeer te verdelen over meerdere webservers. Zo bent u zeker van een werkende applicatie en een succesvolle campagne.

Loadbalancing bij LinQhost

LinQhost biedt loadbalancing aan om de performance van de managed hosting te optimaliseren en is gold tier partner bij Datadog. Dankzij Datadog worden problemen op voorhand voorkomen. Wijzigingen worden tijdig doorgegeven en de correcte loadbalancing wordt doorgevoerd. Zo behoudt uw webapplicatie zijn snelheid en is de capaciteit naadloos aangepast. 

High traffic webapplicatie

Veel van onze klanten, waaronder Dealer4Dealer, maken dankbaar gebruik van het LinQhost loadbalancing platform.

Klantentevredenheid blijft hoog door een goede loadbalancing

Net hebben wij aangegeven wanneer een loadbalancing van toepassing hoort te zijn. Een goede loadbalancing zorgt voor een strategie dat uw webapplicatie staande houdt op momenten van toenemend verkeer. De klanttevredenheid blijft op verwachtingsniveau, uw webapplicatie crasht niet, waardoor u geen gebruik hoeft te maken van een backup (indien nodig). U blijft problemen voor met loadbalancing.

Loadbalancing voor uw bedrijf

Wilt u meer weten over onze aanpak naar Loadbalancing en wat wij voor uw bedrijf kunnen betekenen? Neem dan gerust contact met ons op.