Verhuisdienst voor hosting

Een overstap van hosting provider moet zorgeloos gaan. U moet niet de dupe zijn omdat u nog 2 of 3 maanden gebonden bent aan een opzegtermijn. Wij bieden daarom in de meeste gevallen gratis hosting aan tijdens deze opzegtermijn. Zo kunt u direct overstappen naar LinQhost.

Wat is de verhuisdienst voor hosting?

Het kan soms voorkomen dat uw hosting partner niet de juiste match voor uw wensen en benodigdheden is. Bij een overstap van de ene hosting partner naar de ander moet er data overgebracht worden zoals uw domeinnaam en SSL-certificaten. De overstap moet zo soepel mogelijk verlopen en is daarom een belangrijk moment voor uw website. Een verhuisdienst neemt dit proces over waardoor de transitie zo vloeiend mogelijk gaat. 

Verhuizen bij LinQhost

Verhuizen moet zoals onze dienstverlening zorgeloos gaan. Bij een verhuisdienst ontfermt LinQhost zich over het migreren van bestanden en applicaties. Daarnaast regelen wij dat uw SSL-instellingen en domeinnamen meegenomen worden. Afgaande van de type website zetten wij uw website op onderhoudsmodus om de migratie zonder fouten te laten verlopen.

Dit is de planning die wij volgen

Afhankelijk van de situatie, wensen of de werkzaamheden verhuizen wij eerst uw domeinnamen. Hierbij verwijzen we uw domeinnamen naar de oude locatie (overnemen van DNS instellingen). Hierna maken we met u een afspraak voor de migratiedatum.

Voor deze datum gaan wij al een test migratie uitvoeren. Dit betekent dat vooraf al ingeschat is wat de eventuele impact van de migratie zal zijn.

Het overzetten van de domeinnamen en bestanden zal op de afgesproken datum en het tijdstip worden uitgevoerd. De DNS instellingen zullen worden aangepast naar de nieuwe situatie bij LinQhost.

Het voordeel van de verhuisdienst van LinQhost

Het kan soms voorkomen dat u niet kunt verhuizen door een contractstermijn dat niet verlopen is. Moet u nog 2 tot 3 maanden wachten tot u kunt overstappen, dan maken wij onze diensten gratis voor deze periode voor u. 

Wat is belangrijk bij de verhuisdienst

Wilt u verhuizen naar LinQhost, dan kan dit zorgeloos en snel. Het is belangrijk dat we de volgende punten van u hebben zodat wij alles nodig hebben om het te regelen. Dit zijn;

  • Toegang tot uw huidige (oude) hosting omgeving(en) en/of control panel(s).
  • Daarnaast het stand-by hebben van uw webontwikkelaar in geval dit nodig mocht zijn.