Applicaties hebben in de laatste jaren een grote transformatie ondergaan. Op het moment dat er een fout ontstaat in de programmering, van een applicatie, kan de foutopsporing van het probleem veel tijd vragen. Dit willen we tegengaan. Om efficiënt te blijven, kan een log management en application monitoring tijd en stress schelen. In dit artikel besteden we aandacht waarom het beter is om te doen. 

 

Wat is monitoring en log management?

Log management bestaat uit intrinsieke middelen waarmee het mogelijk gemaakt wordt om veel data te filteren, wat verkregen is door network scanning utility’s. Dit wordt verwerkt in begrijpelijke grafieken, overzichtelijke mappen en samenvattende conclusies voor bijvoorbeeld bedrijfsactiviteiten. 

 

Het succes van een applicatie staat of valt met de performance ervan. Daarom is de Application Performance Monitoring (APM)  belangrijk voor bedrijven.    Hoe snel dit reageert, hoe snel die dit doet, hoeveel geheugen in gebruik is en bijvoorbeeld hoeveel CPU impact processen innemen. 

 

Waarom is het bijhouden van log en monitoring belangrijk? 

Wij hebben net al kort besproken waarom een effectieve log management en monitoring veel goeds betekent voor uw bedrijf. Met logging kunt u uw website of applicatie volgen. Het is zaak om die goed, snel en efficiënt in kaart te brengen. Zonder logging kan u uw website of applicatie niet goed monitoren en zonder monitoren zegt de logging informatie u niet veel. U kunt dan niet duidelijk begrijpen hoe uw applicatie runt of hoe u problemen kunt voorkomen. Met log management van Datadog heeft u een compleet overzicht van al uw logging, de prestaties en heeft u compleet inzicht in uw applicatie.

 

Log management en monitoring bij LinQhost 

LinQhost is gold tier partner van Datadog. Deze samenwerking geeft ons de mogelijke tools om een overzichtelijke log management en constante monitoring te houden voor onze partners. Zo zien wij tijdig piekmomenten in het verkeer waardoor wij tijdig wijzigingen maken die de piekmomenten aankunnen. Hierbij hoeven onze klanten niks te doen. Wij blijven handelingen en wijzigingen communiceren zodat u precies weet wat er precies gebeurt, verder kunt u zich focussen op andere zaken zoals de (door-)ontwikkeling van uw bedrijf. 

 

Waarom is log managment en monitoring relevant? 

Applicaties worden gezien als de motor van de wereldwijde economie. Daarbij is de snelle transformatie een feit. Apps leveren in de tegenwoordige markt vaak een concurrentievoordeel op. Er wordt een gestroomlijnde applicatie verwacht met de nieuwste trends waarbij de programmering vaak intrinsiek in elkaar steekt. Om foutopsporing of foutieve codering tegen te gaan is log management en constante monitoring een effectieve strategie om snel tot de kern van het probleem te komen. 

 

Een monitoring en log management tool bezitten en volledig kunnen utiliseren is niet hetzelfde.

Gebruik maken van tools zoals wij dat doen van datadog vraagt om veel kennis van het te gebruiken tool. Het is daarom vaak efficiënter om de log management en monitoring te laten doen door een andere partij, zoals LinQhost. 

 

Voor meer informatie over monitoring (APM) kunt u kijken op www.datadoghq.com/apm/ en voor meer informatie over log management op www.datadoghq.com/log-management/.