Indien u uw .nl domeinnaam heeft opgezegd, wordt deze na de verloopdatum in een quarantaine geplaatst gedurende 40 dagen. Deze quarantaineperiode is ter bescherming van de domeinnaamhouder zodat – indien er per ongeluk toch een fout is gemaakt – deze binnen deze periode alsnog teruggehaald kan worden. Na deze quarantaine periode wordt het domein definitief vrijgegeven en is deze weer voor eenieder te registeren.

Manieren om uw domein uit quarantaine te halen (inclusief kosten)

Het uit quarantaine halen is dus mogelijk, maar brengt wel extra kosten met zich mee. Er zijn 2 manieren om een .nl domeinnaam uit quarantaine te halen:

  1. Uw .nl domeinnaam staat geregistreerd via LinQhost en u wilt deze uit quarantaine halen (heractiveren). De kosten hier van zijn eenmalig € 75,-.
  2. Uw .nl domeinnaam staat via een andere provider geregistreerd en u wilt deze naar LinQhost overzetten. Wij kunnen in dat geval deze .nl domeinnaam verhuizen vanuit de quarantaine. Dit kost eenmalig € 100,-. De jaarlijkse registratiekosten van het .nl domein zijn niet inbegrepen.

Haal uw domeinnaam zo snel mogelijk uit quarantaine 

Heeft u een domeinnaam in quarantaine, maar was dit niet de bedoeling? Haal dan deze dan zo snel mogelijk uit quarantaine. Er zijn veel kapers op de kust die uw oude domeinnaam graag gebruiken, met name vanuit SEO perspectief. Of simpelweg omdat ze deze voor een hoge prijs kunnen doorverkopen. Haal daarom binnen de 40 dagen uw domein uit quarantaine en voorkom onnodige kosten. 

Mocht uw domeinnaam in quarantaine geplaatst zijn en u wenst deze te heractiveren, neem vooral even contact op met servicedesk@linqhost.nl of telefonisch op 050-3050090.