Wij bieden op onze diensten een managed backup SLA.  Van uw hostingdiensten (servers, configuraties- en instellingen) alsmede uw data en databases worden dagelijks meerdere backups gemaakt volgens een backup & recovery garantie principe.

Iedere serveroplossing heeft z’n eigen SLA en de opslagruimte wordt vervolgens op basis van verbruik met u verekend. Deze opslagruimte maandelijks verschillen doordat er mutaties op uw website of webapplicatie zijn geweest. De datahoeveelheid die op de laatste dag van de maand aanwezig is, geldt als waarde voor het in rekening brengen van deze opslagruimte.

Overige veelgestelde vragen over onze backup dienstverlening

 

“Ik heb net 100 GB opgeruimd, alleen zie ik dit nog niet terug in de facturatie”
Wij werken met zogenoemde retentie periodes voor het opslaan van backup data. Standaard kan dit bijvoorbeeld eenmaal per dag zijn met een opslagretentie van 5 dagen. Tussendoor wordt de data incrementeel bijgewerkt. Hierdoor zal data welke is verwijderd zal nog enkele dagen tijd aanwezig zijn totdat deze dataretentieperiode is verlopen.

“Mijn website is slechts 25 GB groot en de statistieken geven meer dan deze 25 GB aan”
We maken een volledige backup van alle data aanwezig op je server, dus ook systeembestanden. Dit doen we omdat we hiermee in staat zijn niet alleen uw data, maar de volledige dienstverlening in oude staat te herstellen (backup & recovery). Je kunt denken aan log bestanden, databases en besturingssysteem data etc.. Door de retentieperiode en het aantal herstelpunten kan de data opslag toe of afnemen. Het daadwerkelijk gebruik van ruimte komt terug vanuit onze backupsoftware en is voor ons de leidende data.

“Ik wil aanpassingen in de door jullie gehanteerde retentieperiodes en backup archieven”
LinQhost heeft een basis (en minimale) retentieperiode van 1 x per dag(4 x incrementeel) met een retentieperiode van 5 dagen. Op dag 5 wordt deze oudste backup vervangen door de meest recente. U kunt volgens deze roulatie dus 5 dagen backups terug laten halen. Indien u deze aantallen of de retentie wilt uitbreiden dan behoort dit tot de mogelijkheden. Neem contact op met onze servicedesk@linqhost.nl om te vragen naar de mogelijkheden.