Onze missie is veilige hosting aanbieden aan onze klanten. Een dienst zoals Let’s Encrypt is een geweldig initiatief welke het mogelijk maakt om je website kosteloos te voorzien van een TLS certificaat. Hierdoor is het verkeer tussen je website/webshop en de bezoeker versleuteld wat weer bijdraagt aan een meer veilige online-wereld.

Let’s Encrypt is een initiatief van meerdere grote (tech-)bedrijven. Door middel van sponsoring worden de certificaten en bijbehorende infrastructuur gefinancierd. Hierdoor zijn er een aantal verschillen ten opzichte van certificaten waarvoor wel voor betaald dient te worden.

Een aantal van die verschillen zijn:

• Voor Let’s Encrypt ben je afhankelijk van ondersteuning vanuit de gemeenschap. Dit geldt ook voor de hostingpartij die de certificaten aanbied. Andere bedrijven die certificaten aanbieden, hebben een professionele helpdesk welke ondersteuning kunnen bieden in het geval van problemen.

• Biedt Let’s Encrypt geen garanties. Denk bijvoorbeeld aan financiële compensatie wanneer er bij de uitgever fouten gemaakt worden.

• Bij Let’s Encrypt zijn alle acties geautomatiseerd waardoor het enigszins foutgevoelig kan zijn. Zo moet eens per 90 dagen het certificaat verlengd worden. Hiervoor dienen alle (technische) randzaken voortdurend in orde te zijn. Is dat niet het geval, dan bestaat het risico dat het certificaat niet verlengd kan worden en deze dus verloopt. Dit kan er toe leiden dat de website niet langer bereikbaar is, omdat er geen geldig certificaat aanwezig is.

 

Ondersteuning

Indien je gebruik wilt maken van Let’s Encrypt adviseren wij je wel om enige basis kennis te hebben over SSL certificaten. Het gebruik van Let’s Encrypt is op eigen risico; wij zijn niet verantwoordelijk voor aanvragen/verlengingen die niet correct zijn doorgevoerd. Dit valt dan ook buiten onze support SLA’s.

Veel voorkomende problemen zijn:

  • Het CAA record in de DNS is niet aanwezig of incorrect
  • Een domein in een Multisan verwijst niet meer naar de server waardoor het hele certificaat niet meer wordt verlengd.

Ook kan je gebruik maken van letsdebug.net waar eventuele problemen worden aangegeven. Mocht je desondanks toch ondersteuning nodig zijn dan kunnen wij je helpen, hier rekenen wij wel onderzoekskosten voor. Uiteraard kan je ook gebruik maken van onze SSL dienst . Hiermee ontzorgen we je volledig!