LinQhost en Shiftmanager

“Van de start tot aan het Shiftmanager van vandaag is een groot contrast. Klein begonnen en doorgegroeid tot een speler van formaat merken wij dagelijks dat de samenwerking en het meedenkende vermogen enorm behulpzaam is ten aanzien van onze snelle groei.”

Ook interesse in onze SaaS hosting oplossingen?

Over Shiftmanager

4.9
Beoordeling
Gegeven door Shiftmanager

Shiftmanager is opgericht met de gedachte dat complexe processen ten aanzien van personeel via innovatieve en moderne technieken een stuk makkelijker en efficiënter afgehandeld kunnen worden. Een systeem waarbij u zonder enige technische kennis uw volledige planning kunt automatiseren, ook met behulp van de smartphone.

Het team van Shiftmanager wilt een duurzame arbeidswereld creëren waarin elke individu zelf kan bepalen waar ter wereld, voor wie en wanneer zij willen werken.

De uitdaging

Shiftmanager is voor ons een typisch SaaS organisatie die van start-up uitgegroeid is naar een scale-up organisatie met onderweg alle uitdagingen van dien. Shiftmanager, gestart in 2014 begon kleinschalig waar men als doel heeft door de jaren heen – zowel met haar eigen development als infrastructuur – te groeien. De uitdaging zat hem dan ook in het neerzetten van een goede basis met als uitgangspunt een schaalbare infrastructuur die kan meegroeien met de behoefte van Shiftmanager. Hiervoor is continu overleg van groot belang, Shiftmanager en LinQhost hebben hier een uitstekende modus in gevonden.

De Oplossing

Zoals vele SaaS oplossingen is ook Shiftmanager met op basis van een high performance (HPW) oplossing (managed hosting) bij LinQhost begonnen. Nadat eenmaal een flinke groei is ingezet kwam de behoefte om meer schaalbaar zijn zijn en in te springen op (tijdelijke)pieken die de applicatie te verwerken kreeg. Shiftmanager ontwikkeld haar applicatie op basis van het Symfony framework, iets waar LinQhost op basis van de expertise goed in bij kan staan. 

Wij hebben voor Shiftmanager o.a. een MySQL (MariaDB) database cluster ontworpen, beheren dit en onderhouden diverse webserver oplossingen gebaseerd op HPW en Plesk servers naar gelang de behoefte van de software.

Recensie Shiftmanager

“De samenwerking tussen ons en LinQhost is al jaren een aanwinst voor onze organisatie. Zowel het meedenken op organisatorisch als technische deel heeft bijgedragen aan onze groei.”

Maurice Koch Directeur Shiftmanager