LinQhost en Afosto

Afosto is een software as a service (SaaS) commerce platform met de beste oplossing voor winkeliers die serieus willen groeien zonder kopzorgen. Het systeem is als SaaS oplossing extreem aanpasbaar naar de wensen van iedere winkelier. Het is dan ook niet voor niets dat het een oplossing biedt voor hele grote spelers, maar ook de schoenenzaak op de hoek.

Ook interesse in een SaaS hosting oplossing op maat? Neem contact met ons op!
Ecommerce is de plek waar hosting op de proef wordt gesteld. Performance en uptime is voor iedere webapplicatie belangrijk, maar wanneer er geen webshop bestellingen meer binnenkomen of de kassa geen PIN transacties meer kan uitvoeren, neemt de urgentie toe.

Over Afosto

5.0
Beoordeling
Gegeven door Afosto

Afosto neemt het woord “omnichannel” naar een nieuw niveau, door al haar producten en applicaties in te zetten voor hun partners en winkeliers in hun eigen E-commerce platform. Hiermee creëert Afosto zijn eigen cloud omgeving voor haar klanten, die  hun eigen visie vorm kunnen geven binnen het platform.

 

Het einddoel van Afosto is de samensmelting van fysieke retail en E-commerce tot één systeem, door een gebruiksvriendelijk platform aan te bieden voor retailers. Afosto ondersteunt retailers hier graag in door een lage instapprijs te bieden voor een kwalitatief platform.

De uitdaging:

Afosto kwam in haar zoektocht naar een betrouwbare hostingpartner via meerdere referenties in contact met LinQhost. Belangrijke uitgangspunten tijdens deze zoektocht waren korte lijnen tussen technici van Afosto en het hostingbedrijf aangevuld met adequate kennis van, en ervaring met de verschillende databasestypen en serveropzet om het platform te laten draaien.

De oplossing voor Afosto

Voor de overstap heeft LinQhost de huidige infrastructuur in kaart gebracht en samen met Afosto een verbeterplan gemaakt t.a.v. systemen en de verdeling hiervan. Vanwege de hoge bezoekersaantallen die Afosto dagelijks te verwerken krijgt is gekozen voor een Loadbalancing setup met meerdere webservers, database clustering, meerdere worker- en Elastic Search instances en diverse caching oplossingen t.b.v. het bevorderen van de snelheid.

Een van de uitdagingen was dat niet alleen de systemen gemigreerd moesten worden maar direct ook voor een volledig verbeterde setup werd gekozen.

Na de migratieperiode zijn nog meer verbeterslagen gemaakt en is Afosto inmiddels enige jaren uitermate tevreden met de managed hostingoplossingen van LinQhost.

Dankzij deze aanpak is de performance van de applicatie, API’s en webshops van winkeliers drastisch verbeterd en daarnaast zorgt een maandelijks overleg tussen Afosto en Linqhost dat ze altijd van elkaars ontwikkelingen op de hoogte blijven.

Recensie Afosto SaaS B.V.

“De samenwerking met LinQhost is erg fijn te noemen doordat de medewerkers ons en onze systemen door-en-door kennen. Ze hebben aan een half woord genoeg en we kunnen bouwen op hun pro-actieve werkwijze, aldus Peter Bakker.”

Peter Bakker CTO Afosto SaaS BV