4. Wat is Linux VPS?

Een VPS is een virtuele privé server dat, zoals zijn naam al aangeeft, u de beschikking heeft over een virtuele machine die geheeld dedicated is voor uw eigen gebruik. Één van de voordelen van dit type oplossing is de prijs, die veel betaalbaarder is dan een klassieke dedicated server.

Een Linux VPS staat voor een server die ontworpen is om onder het Linux besturingssysteem te draaien. Natuurlijk blijft het altijd mogelijk om een ander OS naar keuze te installeren om bijvoorbeeld een Windows VPS te krijgen. Lees hier meer over hosting voor Linux