Wat is een Back-up?

Een back-up is een kopie van een bestand maken op een apparaat of server. Wanneer er iets misgaat kan er nog gebruik worden gemaakt van de kopie om ervoor te zorgen dat geen gegevens verloren gaan.

U kunt een apparaat zo instellen dat het automatisch back-ups maakt of handmatig een back-up maken. U kunt een back-up bewaren in de cloud, op uw harde schijf, of extern zoals op een externe harde schijf of usb-stick. U kunt uw bestanden versleutelen eventueel voor extra bescherming.