Als u Magento gebruikt dan weet u dat het herindexeren van indexes tot de dagelijkse bezigheden behoort. De meeste klanten doen dit via het frontend admin gedeelte van Magento. Als u veel artikelen heeft dan kan dit nog al eens tot problemen leiden. Een betere oplossing is om dit via de CLI uit te voeren, in dat geval bent u niet afhankelijk van eventuele limieten van de webserver. In deze handleiding geven wij aan hoe u deze herindexatie op uw HPW server kunt uitvoeren.

Inloggen via SSH

Om via de CLI taken uit te voeren zijn de volgende zaken vereist:

  • de SSH login gegevens (beginnend met ‘u_’)die u van ons heeft ontvangen
  • het ip-adres moet bij ons in de firewall staan. Mocht dit niet het geval zijn dan kunt u deze aan ons doorgeven
  • SSH client software. In ons voorbeeld gebruiken we Putty, maar uiteraard kunt u elke ssh client gebruiken

Start Putty op en vul de juiste gegevens (wij gebruiken fictieve gegevens) in.

Handleiding: Magento Index draaien via de CLI - Putty scherm

Zodra u op open klikt zal er om uw gebruikersnaam en wachtwoorden worden gevraagd. Mocht u een time-out foutmelding krijgen dan staat uw ip-adres niet in de firewall en dienen wij deze eerst toe te voegen.

bhhdahid

Als de gegevens correct zijn dan bent u ingelogd op uw server en kunt u commando’s uitvoeren. Om naar de webroot van Magento te gaan typt u webroot in en vervolgens cd shell

Handleiding: Magento Index draaien via de CLI - shell directorie

Index uitvoeren

Magento heeft verschillende indexes. U kunt er voor kiezen om alle indexes te herindexeren of dit per type index te doen. Hieronder staan wat voorbeelden die u zelf kunt uitvoeren. De commando’s dient u uit te voeren vanuit de shell directorie.

Full index

php indexer.php reindexall

Toon de verschillende indexes

php indexer.php info

Draai een specifieke index (catalog_product_price als voorbeeld)

php indexer.php –reindex catalog_product_price

 

Incrementele herindexatie uitvoeren

Mocht u erg veel artikelen hebben en mocht het indexeren erg lang duren dan adviseren wij u om bijvoorbeeld de Magento Asynchronous Reindex module te gebruiken. Deze module zorgt ervoor dat alleen de laatste wijzigingen hoeven worden geindexeerd. Dit scheelt aanzienlijk in de belasting van de server.