Sinds kort is het mogelijk voor klanten van LinQhost om zelf hun spamfilter te beheren. U kunt dus zelf domeinen aanmelden op het spamfilter, e-mailberichten uit quarantine halen en natuurlijk zelf een eigen whitelist/blacklist instellen.

Domein aanmelden op het spamfilter

Om een nieuw domein aan te melden op het spamfilter dient u in te loggen met de logingegevens zoals u die van ons heeft ontvangen. U kunt de inlognaam herkennen aan het “SE“-voorvoegsel, bijvoorbeeld “SE10”. Inloggen kan via de website http://www.spamlogin.com:

Inloggen bij SpamExperts

Als u bent ingelogd gaat u naar “Add domain” waar u het gewenste domein kunt invullen:

Domeinnaam instellen bij SpamExperts

Klik op “Continue” en stel de “Destination route” in. Dit is de hostnaam of IP-adres van de mailserver waar de e-mail uiteindelijk moet binnenkomen:

Destination route instellen bij SpamExperts

Klik vervolgens op “Add” om de instellingen op te slaan. Het domein is nu aangemeld bij het spamfilter. In de volgende stap zullen we het gebruik van de spamfilter activeren.

DNS aanpassen

Om het spamfilter te activeren voor uw domein, dient u de “MX-records” van het domein aan te passen. Hiervoor dient u de volgende MX-records te gebruiken:

Naam Type Prioriteit Inhoud
(leeg) óf @ MX 10 mailgw1.linqhost.net
(leeg) óf @ MX 20 mailgw2.linqhost.net

 

Is het domein geregistreerd bij LinQhost, dan kunt u de MX-records wijzigen via de “LinQhost Portalhttps://portal.linqhost.nl/login:

Uw domein zal dus twee aparte MX-records krijgen zoals hierboven staat aangegeven. Zodra de DNS-aanpassing actief is zal uw e-mail worden gefilterd door het spamfilter.

Handleiding

Het spamfilter biedt veel mogelijkheden een complete handleiding kunt u hier downloaden. Let op, deze handleiding is engelstalig.