Datadog Symfony

LinQhost sluit partnership (MSP) met performance monitoringtool Datadog en is hiermee de eerste integratiespecialist in Nederland. Met deze samenwerking beschikt LinQhost over een state-of-the-art oplossing op het gebied van server- en applicatie monitoring. Datadog toont realtime de performance en cumuleert informatie tot relevante stuurinformatie. Het SaaS-platform van Datadog integreert en automatiseert infrastructuur bewaking, applicatie prestatiebewaking en logboekbeheer. “Met Datadog vullen we de ruimte tussen ontwikkelaar en hostingbedrijf solide in. We merken steeds vaker dat organisaties het lastig vinden om te monitoren wat er exact in en rond hun applicaties, servers en cloud-omgeving gebeurt”, stelt Robert van der Berg, CEO van LinQhost. “We hebben nu een unieke service in huis op het gebied van monitoring en alarmering die hen daarbij proactief helpt. De afgelopen periode hebben onze specialisten intern bij Datadog in Frankrijk hun opleiding genoten en zijn hiermee gecertificeerd integratie specialisten. Inmiddels hebben we de SaaS-tool bij de eerste klanten al geactiveerd.” Datadog is beursgenoteerd in Amerika en heeft vestigingen in New York, Parijs en Dublin. Wereldwijd werken er 1.200 IT-specialisten.

Online performance belangrijke pijler voor behalen organisatiedoelenRealtime monitoring van servers, applicatie en cloud-omgeving is anno 2020 van groot belang. Een excellente online performance kan significant concurrentievoordeel geven. Het maakt vaak onderscheidend verschil en is zo een belangrijke pijler in het behalen van de gestelde organisatiedoelen. “De tijd van het louter monitoren van CPU, memory en serverruimte ligt definitief achter ons. De markt vraagt om proactieve monitoring van niet alleen de onderliggende infrastructuur, maar ook de performance van de applicatie. De gehele applicatieketen moet maximaal performen en renderen, dit vergt maatwerk. We helpen organisaties dan ook met de integratie van Datadog. Naast het softwarematig inrichten adviseren wij tevens over het proces om potentiële verstoringen te verhelpen. Voor ons is deze samenwerking een grote stap naar een full-service dienstverlening. We kunnen voor iedere organisatie – ook applicaties die niet bij LinQhost gehost worden – ondersteunen met het integreren van Datadog.”

Over LinQhost

LinQhost (https://www.linqhost.nl) is een managed hostingprovider met een brede expertise en full-service dienstverlening. LinQhost is gespecialiseerd in het ondersteunen van Webbureaus, SaaS bedrijven, Grootbedrijf en (Semi)Overheid. Deze professionals kiezen voor LinQhost vanwege onze kennis, het maatwerk wat wij bieden, het bijdragen in resultaat en het persoonlijke contact. Zo helpen wij ruim 1.000 bedrijven met een gegarandeerd veilige en stabiele hosting oplossing. Meer informatie over Datadog is na te lezen op onze Datadog pagina

Over Datadog

Datadog (https://www.datadoghq.com) is het monitoring en analytics platform voor developers, IT teams en zakelijke gebruikers in het Cloud tijdperk. Het Datadog SaaS platform integreert en automatiseert de monitoring van infrastructuur, applicatie performance en log management om uniforme en realtime waarneembaarheid van de volledige technologie stack van onze klanten te bieden. Datadog wordt ingezet door organisaties van uiteenlopende groottes en in een diversiteit vele branches. Wij zijn er voor inzichten bij digitale transformaties en cloud migraties en om samenwerken tijdens het ontwikkelingsproces te stimuleren tussen teams. Datadog helpt het verkorten van de ’time-to-market’ voor applicaties en verkort de tijd tot probleemoplossing. Het beter begrijpen van gebruikersgedrag en het volgen van belangrijke bedrijfsstatistieken.