Het algoritme van zoekmachinegigant Google zal gaan controleren of sites via https (het TLS protcol om precies te zijn) bereikbaar zijn. Als gevolg daarvan zullen websites die gebruik maken van een SSL certificaat (https-toegang) een hogere positie gaan veroveren in de zoekmachine. Het is een stimulans om websites en hun pagina’s veiliger te gaan maken.

Google heeft aangegeven op haar blog https te gaan meewegen in de zoekresultaten. Op dit moment wordt er al gecontroleerd en heeft dit mogelijk al effect op de positie van uw website, in de toekomst zal https alleen maar meer gaan meewegen. Het wordt dus belangrijker om een website, webshop of webapplicatie te beveiligen. Niet alleen voor de zoekresultaten, maar natuurlijk ook voor het veilig versturen van gegevens van uw bezoekers via de website.

In het blogartikel van Google geeft men aan de afgelopen maanden diverse tests te hebben uitgevoerd en men is blij met het resultaat tot dusver. Een aantal maanden geleden heeft Google al aangegeven graag te zien dat alle websites /shops /applicaties gebruik gaan maken van een SSL certificaat (TLS) om het internet veiliger te maken.

Deze mededeling van Google kan mogelijk grote gevolgen hebben voor veel sites die momenteel nog geen gebruik maken van TLS en afhankelijk zijn van het gevonden worden via de zoekmachine.

Een eigen Rapid-SSL certificaat met een basis verificatie koopt u al vanaf € 35,- per jaar bij LinQhost.Wanneer u website ook bij ons op een server staat zullen wij GRATIS het certicificaat voor u installeren en verlengen.

SSL certificaten zijn er in diverse soorten en maten. Het ene certificaat zal duurder zijn als het andere, dit heeft o.a. te maken met de fabrikant en de mate van verificatie. Bijvoorbeeld EV (Extended Validation) certificaten zijn duurder, deze worden vaak ingezet bij webshops, grotere applicaties of andere sites waar belangrijke informatie verstuurd wordt. Een overzicht van SSL certificaten die LinQhost in ieder geval aanbiedt aan haar klanten:

  • Rapid SSL certificaat
  • Thawte 123 SSL certificaat
  • Comodo SSL certificaat
  • RapidSSL WildcardComodo EV SSL certificaat

Ook andere certificaten zijn op verzoek aan te schaffen en te koppelen aan uw site.

Lees de beschikbare informatie op onze SSL Pagina en laat u vervolgens informeren door een van onze medewerkers om uit te vinden welk certificaat geschikt is voor uw site.