2015 was voor ons een belangrijk jaar. Het was het jaar waarin we vol hebben ingezet om ons verder te professionaliseren en te groeien. Niet alleen op technisch gebied, maar ook op organisatorisch gebied. Uiteraard zijn 393 woorden te weinig om te omschrijven wat we allemaal hebben gedaan, maar hier een korte samenvatting.

Algemeen

In 2015 hebben we veel zaken op de achtergrond verbeterd en geoptimaliseerd. Onze grootste klapper was de overname van XLhosted door LinQhost.

Ook heeft ons technische team versterking gekregen van Wouter en Henry.

We hebben ook meegedaan met de Jonge Ondernemersprijs 2015. Helaas hebben we niet gewonnen, maar zijn wij wel een ervaring rijker!

Technisch

In 2015 zijn we begonnen met de migratie naar ons nieuwe netwerk (met IPv6 ondersteuning).

Ook hebben we alle HPW servers ge├╝pdatet naar v2.0. Hier hebben we veel zaken verbeterd en nieuwe modules toegevoegd. Met onze 2.0 versie zijn wij in staat om snel op nieuwe technieken in te springen en hebben we HipHopVM en PHP 7.0 kunnen toevoegen.

Op onze planning hadden we ook nog een Plesk 11.5 naar Plesk 12.0 migratie staan. In februari hebben we de laatste servers ge├╝pgraded naar Plesk 12. Plesk 12 bevat veel verbetering voor onze klanten. De belangrijkste verbetering voor ons was toch wel dat het mogelijk was om het aantal uitgaande e-mails te limiteren. Hierdoor wordt het erg moeilijk voor spammers om klantenwebsites te misbruiken en spam via onze servers te versturen. Op dit moment zijn we alweer druk bezig om de update naar Plesk 12.5 voor te bereiden.

Transparantie rapport

Dit jaar hebben we 1 verzoek gekregen tot het verstrekken van klantgegevens. Dit verzoek voldeed aan alle rechtelijke eisen en in dit soort gevallen zijn wij dan ook genoodzaakt mee te werken.

Security

Elk jaar is het weer afwachten welke beveiligingslekken er opduiken. Onze “topper” van 2015 was toch wel het ernstige lek in Glibc (alias GHOST). Doordat Glibc de basis is van veel software waren er veel aanvalsvectoren mogelijk. Gelukkig konden wij met onze infrastructuur snel het probleem mitigeren en verhelpen. Wat dit soort zaken betreft hopen wij op een rustig 2016!

2016

Nu 2015 (bijna) verleden tijd is zijn wij alweer druk bezig met 2016; er is altijd ruimte voor verbeteringen! Zo zullen wij o.a het laatste gedeelte van de netwerkmigratie voltooien, zodat al onze klanten gebruik kunnen maken van IPv6!