Als je certificaten bij ons afneemt dan waren dit voorheen altijd certificaten van Comdodo CA. Afgelopen november is Comodo CA verder gegaan als Sectigo en worden onze certificaten sindskort dus ook door Sectigo uitgegeven.

Wat verandert er

De bedrijfs- en merknaam wijzigt van Comodo CA naar Sectigo. Dit geldt dus ook voor onze productnamen; Comodo SSL heet voortaan Sectigo SSL en een Comodo Multi SAN certificaat heet dus in het vervolg Sectigo Multi SAN.

In het kort betekent dit:

  • Prijzen blijven ongewijzigd
  • Nieuwe facturen zullen Sectigo als productnaam bevatten
  • Je blijft hetzelfde niveau van beveiliging houden

Wijziging Root-structuur

Certificaten die na 14 januari 2019 worden uitgegeven worden niet meer ondertekend met het root certificaat van Comodo CA maar Sectigo. Het is belangrijk dat je besturingssysteem en/of webbrowser het Sectigo root certificaat vertrouwd. Omdat dit root certificaat inmiddels ruim 9 jaar oud is zou dit normaliter geen probleem moeten opleveren.

We hebben echter gezien dat op Mac OS 10.11 (en ouder) geen ondersteuning wordt geboden voor het Sectigo root certificaat. Gebruikers met een dergelijk verouderd besturingssysteem kunnen helaas een certificaat foutmelding krijgen. Met een work-around zorgen wij er echter voor dat deze gebruikers momenteel geen problemen ondervinden met de door ons geleverde certificaten. Hier zit echter een hele grote maar aan, deze work-around stopt met functioneren op 30 mei 2020. Wij gaan er vanuit dat Apple nog een update zal uitbrengen waar zij dit probleem mee zullen verhelpen.

Ook andere leveranciers hebben recentelijk nieuwe root certificaten uitgegeven waarbij de oude root certificaten ook in in 2020 komen te vervallen. Het simpel afnemen van certificaten bij een andere leverancier heeft dan ook weinig zin. De enige juiste oplossing is zorgen dat je een (recente) besturingssysteem en webbrowser gebruikt welke regelmatig updates uitbrengt.