Alweer het einde van het jaar! Bij deze traditiegetrouw een klein overzicht van onze belangrijkste gebeurtenissen in 2016. Dit jaar zijn er twee nieuwe medewerkers bijgekomen, hebben wij een nieuwe website gekregen en is onze Robert van den Berg geïnterviewd bij TeamNL op RTLZ. Hieronder een korte samenvatting om het jaar in vogelvlucht te tonen.

Nieuwe website / huisstijl

In oktober hebben we afscheid genomen van onze oude website. De nieuwe versie is gebasseerd op onze nieuwe huisstijl en is speciaal mobiel geoptimaliseerd. De komende tijd zullen wij verdergaan met het aanpassen van de huisstijl op al onze uitingen.

Eat your own dog food

Op de achtergrond hebben we verschillende technische wijzigingen doorgevoerd. We hadden nog verschillende core-systemen draaien op “legacy” systemen en de wens was aanwezig om deze weg te migreren. Maar waar migreer je deze systemen dan naar toe? Natuurlijk naar ons HPW platform! Voor stabiliteit en veiligheid adviseren wij onze klanten ons HPW platform, waardoor wij niet kunnen achterblijven natuurlijk. Al onze core-systemen draaien nu dus ook op ons HPW platform.

Security

Een jaar is niet compleet zonder een paar serieuze security dreigingen. Gelukkig zijn wij in staat om bij dit soort problemen snel te schakelen. Hieronder een opsomming van de meest serieuze dreigingen:

  • Maart 2016 – Uiteraard waren er weer verschillende kwetsbaarheden in OpenSSL waarvan DROWN (CVE-2016-5195) de belangrijkste was.
  • Mei 2016 – Via een simpele image upload icm. ImageMagic  (CVE-2016-3714) was het mogelijkk om code uit te voeren. Dit lek kreeg als bijnaam ImageTragick

Maar de topper van 2016 was toch wel het Dirty COW (CVE-2016-5195) probleem wat in oktober aan het licht kwam.

2016 was ook het jaar waarin wij afscheid hebben genomen van SSL (v2/v3) en uitsluitend nog gebruik maken van TLS v1.0, v1.1 en v1.2 voor encryptie tussen website bezoeker en website. In 2017 hopen we ook dat het mogelijk is om afscheid te nemen van TLS v1.0.

Transparantie rapport

Dit jaar hebben we 2 verzoeken gekregen tot het verstrekken van klantgegevens. Deze verzoeken voldoen aan alle rechtelijke eisen en in dit soort gevallen zijn wij dan ook genoodzaakt mee te werken.

Integratie XLHosted

In 2016 hebben we ook verschillende aanpassingen doorgevoerd zodat wij per 1 januari 2017 alle klanten van XLHosted volledig zullen integreren binnen LinQhost.

Nieuwe medewerkers

Ook dit jaar breidde LinQhost uit. Per 1 juni is Eelko gestart als Technisch Helpdeskmedewerker en vanaf december is Simone het team komen versterken als Accountmanager.