Easytoys.nl en Beate Uhse

“Met de overstap van Easytoys naar LinQhost – en na de overname van Beate Uhse – hebben we LinQhost hun expertise kunnen gebruiken om in samenwerking met ons development team super snelle, efficiënte en stabiele applicaties te hosten. We hebben bijvoorbeeld enorme snelheidswinsten kunnen behalen!”

Zoekt u ook high-end SaaS oplossingen?

Over EDC Retail

5.0
Beoordeling
Gegeven door EDC Retail

EasyToys.nl en Beate Uhse (Pabo.com) maken onderdeel uit van de EDC-Retail Group.

EDC is er voor iedereen die houdt van spanning en erotiek. EDC-Retail Group kent een rijke geschiedenis en is in maart 2004 opgericht door Eric Idema. 

Klein begonnen als eenmanszaak, is EDC inmiddels uitgegroeid tot één van de grootste retailers in Europa op het gebied van erotische artikelen met 11 eigen productlijnen in beheer, meer dan 14.000 producten en 120+ medewerkers. Naast Europa is EDC actief in China, Oceanië, Noord- en Zuid-Amerika.

De uitdaging

EDC is jaren hosting klant geweest bij een zeer grote hostingprovider. Hun ervaring hiermee was een minder persoonlijk contact, een helpdesk waar het lang duurde voordat men geholpen werd met vragen en/of oplossing van problemen en een infrastructuur die te uiteindelijk wensen over liet. Het uitgangspunt was om bij LinQhost persoonlijk contact en korte lijnen met zowel accountmanagers als systeembeheerders die inhoudelijk weten waar het bij EDC over gaat. Contact met medewerkers die weten hoe de systemen werken alsmede een optimalisatie en uitbreiding van de technische infrastructuur voor zowel de diverse hosting componenten als de codebase en database infrastructuur.

De oplossing

Zeer hoge en doorlopende bezoekersaantallen, een grote database intensiteit van zowel bezoekers van de diverse websites en webapplicaties als interne en een grote opslagbehoefte hebben gemaakt dat wij voor EDC een nieuwe infrastructuur hebben ontworpen die voor nu en in de toekomst schaalbaar is. 

Load Balancing setup’s, verschillende webservers, database clusters en diverse log- en caching systemen – zowel extern als intern – hebben bijgedragen aan een hogere mate van continuïteit, veiligheid en de snelheid van systemen. Bovendien heeft EDC met LinQhost een partner gevonden die, zoals gewenst, meedenkt en snel handelt.

Recensie EDC Retail

“De ervaring met LinQHost als managed hosting partner van alle online-systemen is buitengewoon prettig te noemen. Vanaf de start van de samenwerking hebben we het gevoel gehad dat we de juiste keuze hebben gemaakt.”

Eric Idema Oprichter en CEO van EDC Retail