4. Hoe werkt een SSL?

Wanneer een u verbinding probeert te maken met een beveiligde website dan vraagt de browser de webserver voor identificatie. De server stuurt een kopie van het certificaat waarmee de browser bepaalt of de website vertrouwd kan zijn.

Wanneer het wel zo is dan stuurt de browser een bericht naar de server met een goedkeuring en wordt er een versleutelde verbinding gemaakt tussen de browser en de server en kunt u veilig de website bezoeken.