2. Waarvoor is een FTP server?

Een FTP-server is de server/hostingomgeving van uw webhoster. Via een FTP-client maakt u verbinding met de FTP-server. U kunt dan via uw computer bestanden sturen naar de FTP-server. Een bekend programma om een ftp-verbinding mee op te zetten is FileZilla.

Toepassingen voor FTP

Er zijn ook een aantal toepassingen die u kunt gebruiken met het FTP-protocol.

• U kunt de FTP-server gebruiken om gegevens van de ene computer naar de ander te sturen.
  • Een intranet opzetten voor het delen van bestanden in een beveiligde omgeving.
  • Gegevens op een gedeelde server hosten.
  • Creëren van websites of migreren naar een ander domein.
  • Het maken van back-ups.