3. Welke soorten DNS-records zijn er?

Er zijn verschillende type DNS-records. Hieronder worden deze één voor één uitgelegd.

A-record

Voor het koppelen van een IPv4 adres aan het (sub)domein.

AAAA-Record

Voor het koppelen van een IPv6 adres aan het (sub)domein.

CNAME-record

Voor het koppelen van een subdomein aan een ander (sub)domein

MX-Record

Voor het versturen van e-mail, door een mailserver op te geven.

TXT-Record

Voor het toevoegen van leesbare tekst in DNS-records.

SPF-Record

SPF-records zijn een variatie op het TXT-record en worden gebruikt om aan te geven welk IP-adres of hostnaam toestemming heeft om te mailen vanaf uw domeinnaam.

DKIM-Record

DJIM0records zijn een variatie op TXT-record en worden gebruikt voor het valideren van de afzender van e-mail.

CAA-Record

Voor het specificeren van de ‘certificate authorities’ die SSL-certificaat voor uw (sub)domein mag uitgeven.

SRV-Record

Voor het specificeren van een locatie van een service op het (sub)domein.

NS-Record

Voor het gebruik van aparte name servers voor subdomeinen.

TLSA-Record

Voor het koppelen van een TLS Server (X.509) certificaat of ‘public key’ aan een domeinnnaam.

NAPTR-Record

Het toewijzen van servers en gebruikersadressen in het Session Initiation Protocol (SIP).

DS-Record

Alleen van toepassing bij subdomeinnen die met NS0records naar externe nameservers verwezen zijn en die u met DNSSEC wilt beveiligen.