Al onze HPW omgevingen worden standaard uitgevoerd met een zogenaamde rate-limiter. Deze zorgt er voor dat malafide bezoekers minder snel overlast veroorzaken en traagheid van je website veroorzaken.

Deze rate-limiter zorgt ervoor dat er een limiet is aan het aantal PHP processen wat een bezoeker (per ip-adres!) gelijktijdig mag gebruiken. Bij het aantikken van deze limiet krijg je een http status code 429 terug.

Om te zorgen dat legitieme bezoekers geen last van deze maatregel ondervinden gebruiken wij een vrij veilige drempel die bij standaard applicaties geen problemen zou moeten opleveren. Ook is het ip-adres van de server uitgesloten van deze maatregel; API calls vanaf de server zijn dan gewoon mogelijk.

Er zijn soms echter gevallen dat de rate-limiter toch te strak staat. In dat geval kan onze servicedesk deze maatregel voor je uitschakelen of de drempel verhogen. Wij adviseren je om in de testfase (voor livegang) goed te kijken of er ook 429 status codes in je access log staan.