E-mail instellen

Uw e-mail kan alleen mails ontvangen en versturen als u de juiste gegevens hebt ingevoerd bij uw e-mail instellingen. Zonder de juiste informatie is het lastig om uw e-mail te gebruiken. Daarom geven wij u graag de juiste informatie voor het instellen van uw email. 

 

Welk email programma u gebruikt doet er toe 

Helaas hebben alle e-mailprogramma’s andere gegevens nodig als het gaat om e-mail instellingen. Elk programma vraagt om zijn eigen specifieke gegevens om mails te ontvangen en versturen. Maakt u gebruik van Mozilla Thunderbird, Apple Mail of Microsoft Outlook? Dan hebben wij een handig stappenplan om uw e mail weer werkend te krijgen. 

 

Server instellingen voor inkomende mail 

U maakt gebruik van POP3 of IMAP. Het gebruik hiervan kan effect hebben op de gegevens die u invult voor uw email instellingen. Wanneer u gebruik maakt van POP3 dan wordt doorgaans de e-mail opgehaald uit uw postvak en geplaatst op het apparaat waarop u op dat moment de mail leest. In het geval van IMAP blijven e-mails op de server staan, waardoor ze op meerdere apparaten gelezen kunnen worden. Wanneer u dit type account gebruikt is het raadzaam om periodiek uw e-mail op te schonen. Deze e-mails maken namelijk deel uit van de schijfruimte die u op uw hostingpakket tot uw beschikking heeft. Denk hierbij ook aan het regelmatig legen van uw prullenbak. 

 

De serverinstellingen voor uw email zijn:

Servertype: POP3 (poort110) of IMAP (Poort 143) 

Serveradres: Mail.uwdomeinnaam.ext 

 

 Server instellingen voor uitgaande mail 

De server instellingen voor uitgaande mail verschilt per provider. Hieronder geven wij een overzicht van de bekendste providers en de server instellingen ervan. 

 

Serveradres: De SMTP server van uw internetprovider 

Poortinstellingen: Standaaard (vaak is dit poort 25 of 587) 

 

Overzicht van bekende providers en het serveradres ervan: 

 

Provider  Serveradres  Extra informatie 
Caiway smtp.caiway.nl of smtp.caiway.net Verificatie vereist – gebruik hiervoor de e-mailgegevens van Caiway
KPN smtp.kpnmail.nl Verificatie vereist – gebruik hiervoor de e-mailgegevens van KPN
Tele2 smtp.tele2.nl Verificatie vereist – gebruik hiervoor de e-mailgegevens van Tele2
Telfort  smtp.telfort.nl Verificatie vereist – gebruik hiervoor de e-mailgegevens van Telfort
Telfort Glasvezel smtp.telfortglasvezel.nl Verificatie vereist – gebruik hiervoor de e-mailgegevens van Telfort Glasvezel
Vodafone mail.vodafonethuis.nl Verificatie niet specifiek vereist maar is wel gewenst om limiet op te heffen
XS4ALL  smtp.xs4all.nl Verificatie vereist – gebruik hiervoor de gegevens van XS4ALL
Ziggo smtp.ziggo.nl Verificatie vereist – gebruik hiervoor de gegevens van Ziggo
Online.nl smtp.online.nl Verificatie niet vereist 

 

Het kan voorkomen dat uw internetprovider hier niet tussen staat. In dit geval kunt u contact met uw provider opnemen. Wanneer u niet zeker weet wie uw internetprovider is dan kan de volgende website u daar wellicht bij helpen; https://www.whoismyisp.org/

Serverinstellingen uitgaande e-mail eigen hostingpakket:

Sommige internetproviders blokkeren uitgaande e-mail. Dit lost u op door de mailservers behorende bij uw hostingpakket te gebruiken. Hiervoor gebruikt u de volgende gegevens:

Serveradres:mail.uwdomeinnaam.ext

Poortinstellingen:Poort 587

Verificatie: Vereist

Email beheren bij LinQhost

Heeft u een bedrijfse-mail en heeft u gekozen voor managed hosting bij LinQhost? Dan kunt u uw email adressen beheren middels uw eigen control panel. Dit krijgt u met uw eigen managed high performance server meegeleverd, u bent in beheer. 

Met de gegeven informatie hierboven kunt u snel weer mails ontvangen en versturen. Blijft u problemen ondervinden met een email programma, dan is het aangeraden om contact op te nemen met het bedrijf achter uw email programma. Bent u uw wachtwoord vergeten of wilt u graag met een hosting experts spreken over dit onderwerp? Dan kunt u gerust contact met ons opnemen.