Wat is webhosting?

Webhosting is het huren van een ruimte op internet voor een website/webapplicatie. Net zoals je een fysieke locatie nodig hebt om een ​​winkel of kantoor te openen, heeft je website een virtuele locatie op internet nodig om te kunnen bestaan. Dit gebeurt via een server; een krachtige computer die altijd verbonden is met internet.

Webhosting is het gebruik maken van een stukje van een server (shared hosting) of van een volledige server (Virtual Private Server, afgekort VPS) om hier de websitebestanden op te slaan. Want, wanneer je een website maakt, maak je verschillende bestanden zoals HTML, CSS, afbeeldingen, video’s en meer. Om deze bestanden toegankelijk te maken voor iedereen die de website wil bezoeken, zorgen webhostingbedrijven ervoor dat de websitebestanden beschikbaar zijn voor iedereen die de domeinnaam van de website in hun webbrowser typt.