Wat is managed hosting?

Met managed hosting wordt uw serverbeheer volledig ontzorgd. Oftewel, u krijgt een eigen of gedeelde server waarvan het beheer, onderhoud, monitoring, configuraties, updates, back-ups, security en dergelijke zaken worden gemanaged door hosting specialisten. De managed host zorgt ervoor dat een website toegankelijk blijft, de server wordt onderhouden met de nieuwste software, en dat er via monitoring wordt gelet op piekbelasting om te voorkomen dat de server niet overbelast kan raken. Dit wordt ook wel uptime genoemd; de garantie dat een website toegankelijk is en de mate waarin de stabiliteit wordt gecontinueerd. Hierbij komen ook andere belangrijke hosting zaken aan de orde, zoals het beheren van de serverbeveiliging, het bieden van technische ondersteuning en het afhandelen van zaken als domeinregistratie en e-mailaccounts die aan uw website zijn gekoppeld.

Managed hosting betekent in het kort; de bestanden van een website of webapplicatie beheren via een op maat geconfigureerde server dat de toegankelijkheid waarborgt en continueerd.

Wat kan ik met managed hosting?
Managed hosting ontzorgt webdevelopers, webbureaus en of andere soortgelijke snel groeiende online organisaties door het beheer van de hosting uit handen te nemen. Hierdoor ontstaat er niet alleen meer tijd om te focussen op de doorontwikkeling van de website of webpplicatie, maar wordt de tijd ook efficienter benut door server configuraties te laten managen door specialisten die hier dagelijks mee bezig zijn.