3. Hoe zie ik dat een website een SSL certificaat heeft?

Het is belangrijk dat een bezoeker en eigenaar van een website kan zien dat een SSL-verbinding actief is. Het herkennen van een beveiligde verbinding kan als volgt:

• Als een website begint met https:// weet u dat de website beveiligd is. Dit is te zien in de adresbalk.
  • Als een website actief een slotje voor of achter de URL heeft. Dit is afhankelijk van welke browser u gebruikt.
  • Als u op het slotje klikt dan vindt u vaak gedetailleerde informatie over wie de aanvraag en certificaat heeft uitgegeven.
  • Als de adresbalk groen wordt en de naam van het bedrijf ook wordt getoond, dan is er een SSL-certificaat met Extended Validation (EV) actief.