Wat is de schaalbaarheid van Linux?

Linux is een populaire keuze bij webontwikkelaars. Dit komt doordat het een goedkoop platform is voor programmeertalen, databases en middleware software. Op Linux client en servers draait u dezelfde software en dat is een groot voordeel. Ook bij ontwikkelaars van embedded systemen speelt dit voordeel, omdat die doorgaans ook op Linux draaien. Maar ook bij een breder ontwikkelaars publiek is het besturingssysteem populair. Zo installeren bijna alle Linux-distributies standaard al de programmeertaal Python, terwijl je dat onder Windows nog zelf dient te doen, en met één opdracht van de pakketbeheerder heb je tools zoals een C-compiler of Git geïnstalleerd.

Ook heel wat populaire geïntegreerde ontwikkelomgevingen (IDE’s) bestaan voor Linux, ondertussen zelfs Microsoft Visual Code. En in de wereld van de Cloud en containers is Linux de Koning.