1. Waarvoor gebruik ik Linux?

Linux is in eerste plaats een besturingssysteem voor uw computer, echter bestaat het zelf als een combinatie van meerdere besturingssystemen die gebruik maken van dezelfde kern (ook wel Kernel genoemd). Op de kern zijn later verschillende versies gemaakt wat ook wel distributies wordt genoemd.

Linux is open source. Dat betekent dat Linux voor iedereen gratis te downloaden is. Vrijwel de meeste servers gebruiken een variant van Linux waaronder grote namen zoals Google of Facebook.

Naast de prijs is Linux ook veiliger dan Windows voor gebruik. Linux kan volledig worden aangepast naar eigen wens en u wordt niet lastig gevallen met updates. Zeker voor programmeurs is Linux een aantrekkelijke keuze.