1. Waarom is FTP handig?

FTP is handig doordat u via dit protocol, de bestanden van uw website kunt beheren. Mocht u bijvoorbeeld een keer problemen hebben met een WordPress plug-in die ervoor zorgt dat uw website niet meer te bereiken is, dan kunt u dit via FTP herstellen.

Het idee van een FTP is gebaseerd, is dat de clientsoftware een verbinding maakt met de opgegeven FTP-server aan de andere kant van de ‘lijn’. Deze antwoordt aan de client, waarna de client de gegevens aan de gebruiker toont. FTP-servers kunnen anonieme gebruikers toelaten of juist een geldige gebruikersnaam-/wachtwoordcombinatie vereisen alvorens toegang tot de achterliggende bestanden te geven.

Waar vind ik mijn FTP gegevens?

Om gebruik te maken van FTP heeft u gegevens nodig van uw webhosting bedrijf.

• Een FTP-server: Uw domeinnaam of ftp.domeinnaam.ext;
  • Gebruikersnaam: Uw FTP-gebruikersnaam;
  • Wachtwoord: Uw FTP wachtwoord;
  • Deze gegevens ontvangt u in aanvang van uw webhosting bedrijf;