LinQhost is specialist in managed hostingdiensten. Maatwerkoplossingen waarbij wij onze gespecialiseerde diensten en technische know-how kunnen inzetten zijn aan de orde van de dag. Zo werden we een tijdje geleden benaderd door ICNIA Fotobroadcast, een innovatief mediabedrijf dat live broadcasting verzorgt van grote publieke events , waarbij live streams van professionele foto’s direct worden verwerkt en gepubliceerd. ICNIA Fotobroadcast integreert daarbij live advertentiemateriaal tot een voor het publiek perfecte kijkervaring voor mobiel en desktop.

Real-time camera connecties, tienduizenden afbeeldingen en publicatie

De uitdaging zat hem in het kunnen verwerken van real-time camera-connecties, het live ontvangen van vele tienduizenden professionele afbeeldingen en het verwerken en publiceren van geschikte selecties. Tegelijkertijd het kunnen afhandelen van duizenden bezoekers die op de website de afbeeldingen willen bekijken. En dit allemaal op één dag, namelijk bevrijdingsdag!

ICNIA Fotobroadcast was afgelopen 5 mei verantwoordelijk voor het online uitzenden van het professionele fotomateriaal van de 14 officiële Bevrijdingsfestivals die door heel Nederland plaatsvonden. Een behoorlijke klus die een intensieve voorbereiding kende. LinQhost moest namelijk rekening houden met veel bezoek op de webapplicatie https://www.fotobroadcast.com en met het ontvangen en verwerken van heel veel afbeeldingen.

Rolf Namjesky, directeur van ICNIA

“Wij waren op zoek naar een partij die foutloos meer dan 2 Terabyte data-afhandeling in 1 dag kon leveren zodat het publiek kon genieten van de live Fotobroadcast van de optredens van topartiesten en ambassadeurs van de vrede, zoals Fedde Le Grand, My Baby en Ronnie Flex. Met vfonds en Comité 4 en 5 mei als belanghebbenden was robuuste kwaliteit een absolute vereiste. Samen met LinQhost zijn we in die opzet zonder meer geslaagd!

Loadbalancers, diverse webservers en krachtige backends

Voor ICNIA Fotobroadcast heeft LinQhost dan ook ingezet op een combinatie van loadbalancers, diverse webservers en krachtige backends. Samen met ICNIA Fotobroadcast hebben we na een intensieve voorbereidingsperiode de systemen geoptimaliseerd voor de Fotobroadcast op 5 mei. Het is ons gezamenlijk gelukt om op één dag tienduizenden bezoekers een snelle web experience te serveren, miljoenen requests af te handelen en fotografen een uitstekend werkende connectiviteit te bieden om hun foto’s op onze backend servers te uploaden.