Wat zijn WordPress thema's?

WordPress-thema’s zijn verzamelingen van bestanden waarmee u de uiterlijk van uw website bepaal zonder dat u de software hoeft aan te passen. Deze thema’s bevatten kleuren, achtergronden, lettertypes en meer functionaliteit om uw site aantrekkelijker te maken voor uw klanten.

Een groot voordeel met WordPress thema’s zijn dat ze elk moment kunnen worden vervangen door een ander thema naar uw keuze, dus mocht u zat zijn van uw huidige thema, dan kunt u een nieuwe inschakelen zonder dat uw site zijn functionaliteit verliest. Het installeren hiervan duurt maar een paar seconden.

Als u uw thema hebt geïnstalleerd op uw site betekent dit niet dat u niks kan aanpassen. Via de Thema opties kunt u het één en ander bepalen. Ook kunt u aan de slag met de CSS van het thema.