3. Hoe veilig is Prestashop?

Er zijn vele manieren om uw Prestashop te beveiligen. Enkele eenvoudig, andere wat geavanceerder. Hoe dan ook wilt u de continuïteit van uw webshop waarborgen.  Maar hoe doet u dit? We leggen een aantal voorbeelden voor u weer.

Het gebruiken van een SSL geeft een boost aan uw Prestashop beveiliging. Het is een standaard protocol waarbij de communicatie tussen uw website en gebruikers veilig blijft.

Het gebruiken van veilige wachtwoorden waarbij deze moeilijk tot niet te raden zijn. Wachtwoorden als admin, wachtwoord, qwerty enz zijn niet aan te raden.

Zorg ervoor dat geen core files van uw Prestashop store openbaar beschikbaar staan. U kunt dit realiseren door het gebruik maken van de .htaccess bestand. Dit zorgt voor het geforceerde gebruik van HTTPS en voorkomt het gebruik van script injectie aanvallen.

Prestashop en hosting.

Zorg ervoor dat u de instellingen van de cookies op uw webshop goed staan aangepast. Cookies kunnen voor u sneller neppe logins ontdekken waardoor u het IP daarvan snel in de ban kan zetten. Om dit te activeren ga naar “voorkeuren” en klik op enable.

Verder kunt u de beveiliging kenmerk Increase Front office security ook gebruiken, deze is te vinden onder voorkeuren > algemeen. Dit zorgt ervoor dat elke gebruiker een unieke URL ontvangt.

Naast de instellingen kunt u Prestashop ook laten hosten, hosten brengt meerdere voordelen aan het beveiligen van uw webwinkel.  LinQhost bijvoorbeeld, ontzorgt u van het begin tot eind voor een maximale optimalisatie van uw hosting server. Wensen regelen als Back-ups, cloud onderhoud en calamiteitenservice doet LinQhost voor u. Lees verder wat managed Prestashop hosting voor u kan betekenen.