1. Waarvoor gebruik ik Plesk?

Net als bij software als WordPress, kunt u met Plesk een grafische interface hebben om verschillende functies te beheren, zoals het aanmaken van e-mailadressen en beheren van database. Dit maakt het een stuk makkelijker omdat u niet in de server hoeft te graven en alles via linux-commando’s hoeft te regelen.

Aan de hand van rollen bepaalt u waar de gebruiker wel of niet bij mag.  Daarom biedt Plesk u een gemakkelijke optie om uw server te beheren.