2. Welke PHP versies zijn er?

PHP 8.0 release

Op de releasedatum van 26 November 2020 kwam de update van PHP 8.0.0. Deze update heeft een aantal nieuwe features en optimalisaties, inclusief named argument, attributen, constructor property promotion, match expression, null safe operatoren en JIT om een paar te noemen.

PHP 7.0

PHP 7 volgt na PHP 5 als de meest gebruikte versie van PHP. Door verwarring bracht PHP 7 en PHP 7.x enorme verbetering aan engine performance. Het introduceerde ook een aantal nieuwe features waardoor velen de overstap maakte.

PHP 5.0

Sinds eind 2018 zijn de PHP 5 versies end of life. Dit betekent dat er geen community support meer is voor het updaten van deze versies en dat het wordt aangeraden om over te stappen voor betere performance.