Voor onze servicedesk is het vaak essentieel dat wij over volledige informatie beschikken. Wij kunnen in dat geval bijvoorbeeld vragen om:

  • E-mail headers
  • Gedeeltes uit de webserver error_log
  • Programma code
  • Fouten in de browser

In de praktijk zien wij dat dit soort meldingen via de e-mail problemen opleveren; de opmaak is niet meer correct of zaken blijven in spamfilters achter. In dit soort gevallen adviseren wij u gebruik te maken van een “kladblok” dienst. Een goede en veilige “kladbloek” dienst is te vinden op https:/paste.fedoraproject.org. Hier kunt u de code voor ons plakken en vervolgens kunt u ons de link doorsturen. Uiteraard mag u ook een andere dienst gebruiken.

Veiligheid

Standaard staat, bij bovenstaande dienst, uw post in private mode; deze is dus niet door derden te lezen zonder de exacte locatie te weten. U kunt er ook nog optioneel een wachtwoord op plaatsen. Welke dienst u ook gebruikt, plaats hier nooit belangrijke gegevens in zoals gebruikersnamen en wachtwoorden. Deze kunt u het beste los doorgeven via de e-mail!

 

 

 

 

 

Helaas verstrekken wij geen root/sudo toegang tot onze servers. LinQhost biedt uitsluitend managed dienstverlening. Dit houdt in dat wij al onze systemen via een vaste methodiek opleveren en beheren. Alleen op deze manieren kunnen wij garanties geven op veiligheid, stabiliteit en performance.

Mocht u denken dat er wijzigingen nodig zijn dan kunt u dit met ons bespreken. En zullen wij gaan kijken of dit nadelige gevolgen heeft voor veiligheid, stabiliteit en performance.