2. Hoe veilig is OpenCart?

Hoewel Opencart een veilig programma is om te gebruiken, bent u zelf verantwoordelijk voor het op de hoogte blijven van de beveiliging. Om bij te blijven, brengen Opencart ontwikkelaars regelmatig nieuwe versies van Opencart uit die patches bevatten die kwetsbaarheden dekken.

Op de OpenCart website staat een stappenplan dat u kunt gebruiken om uw webshop te beveiligen. In deze stappenplan staan onder andere suggesties als:

• Uw eigen SSL-certificaat regelen.
  • Firewall installeren.
  • gebruikersrechten.
  • etc.