Domeinnaam en quarantaine

Als u uw .nl domeinnaam hebt opgezegd, wordt deze na de vervaldatum in een quarantaine geplaatst gedurende 40 dagen. Deze quarantaineperiode is ter bescherming van de domeinnaamhouder zodat – indien er per ongeluk toch een fout is gemaakt – binnen deze periode alsnog het domein teruggehaald kan worden. Na deze quarantaineperiode wordt het domein definitief vrijgegeven en is deze weer voor een ieder te registreren.

Manieren om domein uit quarantaine te halen

Het uit quarantaine halen is dus mogelijk, maar brengt wel extra kosten met zich mee. Er zijn 2 manieren om een domeinnaam uit quarantaine te halen: 

  1. Uw domeinnaam staat geregistreerd via LinQhost en u wilt deze uit quarantaine halen (her activeren). De kosten hiervan zijn eenmalig € 50,-.
  2. Uw domeinnaam staat via een andere provider geregistreerd en u wilt deze naar LinQhost overzetten. Wij kunnen in dat geval deze domeinnaam verhuizen vanuit de quarantaine. Dit kost eenmalig € 100,-. De jaarlijkse registratiekosten van het domein zijn niet inbegrepen. 

Neem contact op!

Mocht uw domeinnaam in quarantaine geplaatst zijn en u wenst deze te activeren, neem contact op met servicedesk@linqhost.nl of telefonisch op 050-3050090