In 2015 nemen wij afscheid van PHP 5.4 en voegen wij PHP 5.6 toe aan ons aanbod. PHP 5.5 is dan onze current versie en PHP 5.6 wordt de future versie. Voor u betekent dit dat de huidige PHP 5.5 servers blijven totdat deze ook EOL gaat. Nieuw opgeleverde servers zullen worden uitegerust met PHP 5.6.

Uiteraard kunnen wij op uw verzoek uw server altijd updaten naar de future versie, mocht die nog op een current versie draaien.

Einde PHP 5.4 (EOL)

Recent is PHP 5.4.33 uitgebracht. Dit is de laatste versie in de PHP 5.4 branch. Wij updaten begin 2015 al onze servers die nu nog op PHP 5.4 draaien naar PHP 5.5. De bestaande code werkt in principe als vanouds. Wij adviseren echter wel om dit te controleren, bijvoorbeeld bij uw webbouwer. Alle wijzigingen tussen PHP 5.4 en PHP 5.5 kunt u terugvinden op (link niet meer actief).

Mysql wijzigingen

PHP ondersteunt op dit moment drie verschillende api’s om met MySQL te communiceren:

  • mysql
  • mysqli
  • PDO_mysql

PHP 5.5 zal de laatste versie zijn die ‘oude’ mysql api ondersteunt. Gebruikt uw applicatie een van de volgende functies http://nl1.php.net/manual/en/ref.mysql.php, update dan de applicatie. Ook hier geldt: bij twijfel even uw webbouwer raadplegen.